Octavia nie odpala - nie świci się kontrolka świec żarowych.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siwy
    Classic
    • 2006
    • 2

to jeszcze lepszy ROTFL dołożę - u mnie po wymianie seryjnych sprezyn (i amorków z podkładkami "na bezdroża")
    i założeniu B8 + springi RS - przód poszedł w górę :diabelski_usmiech

liczę że sie to ułoży i będzie wyglądać po ludzku :szeroki_usmiech

bo jeździ sie za....scie :diabelski_usmiech
  • Weugene
    Classic
    • 2006
    • 6

Witam wszystkich.

Mam problem z odpalaniem Octavi 1.9 TDI 90KM (2000r).
    Oczywiście ja zaczeły się mrozy.
    Pierwsze padło na świece żarowe - wymienono.
    Potem pojechała do ASO - poprawili kąt wtrysku i zapłon (wymieniany był rozrząd 120 tys)- na drugi dzień nie odpaliła. Nie zaświciała się kontrolka świec żarowych.
    Pojechała do ASO - wymienono przkaźnik nr 109, diagnoza kiepski akumulator - również wyminiono.
    Dwa dni później ten sam efekt - po przekręceniu kluczyka nie świeci się kontrolka świec żarowych, auto kręci ale na sucho, nawet nie drgnie.
    Info z ASO wyjąć przekaźnik i popukać ....tylko nie wiem co, przekaźnik
    czy sie w głowę.

Czy ktoś miał już taki przypadek? Może ktoś pomóc?
    Dodam, że przkaźnik nr 109 wymieniałem już 11.2004 czego ASO nie może się doszukać.

Komentarz

• mariod
      Classic
      • 2006
      • 22

Cześć !!!!
      Miałem to samo,ale w moim przypadku zawiniła uszkodzona wiązka przewodów do kopa z mojej winy.

Mariod

Komentarz

• Weugene
        Classic
        • 2006
        • 6

No moja była chipowana, ale to było w 2004, zeszłej zimy tez miałem problemy ale skończyło się na wymianie przkaźnika 109...

Weugene

[ Dodano: Sro 15 Lut, 06 11:23 ]
        Auto juz działa, skończyło się na wylutowaniu podstawek pod pamięciami i wlutowaniu pamięci bezpośrednio na płytce w komputerze.
        Diagnoza jest taka, jeżeli nie świeci się kontrolka od świec żarowych komuter is dead.

Pozdrowienia.

Komentarz

• MALCZO1
          Classic
          • 2007
          • 22

mam podobny kłopot, z tym że u mnie wogóle nie dochodzi prąd do fajek świec żarowych , prawdopodobnie jest to przekaźnik świec żarowych , ale nie mam pojęcia gdzie jest i jakie ma oznaczenie. pod kierwonicą są przekaźniki, może któryś z nich to właśnie ten. Czy ma ktoś pojęcie jakie oznaczenie taki przekaźnik i gdzie go znajdę? SKODA 1.9 tdi agr 90km.
          CEZAR

Komentarz

• KonKor
            Drive
            • 2008
            • 90

znajdziesz go właśnie pod kierownicą, jest najwyżej z wszystkich tam obecnych i ma numer 109...

Komentarz

Pracuję...